Zdravím všechny fanoušky cestovního ruchu! Všichni víme, jak moc obsáhlý je tento obor a kolik příležitostí nabízí. Já, jakožto milovník cestování, jsem si tento obor doslova zamilovala. Během svého studia na Vysoké škole ekonomické jsem již měla příležitost nahlédnout hned do několika zákoutí této velmi rozmanité oblasti. Začínala jsem jako servírka, což mě při studiu prvního ročníku naplňovalo, nicméně po čase velké dřiny jsem se rozhodla posunout z gastronomie dál a nakouknout do zákulisí cestovních kanceláří. Tehdejší start-up Travelove ve mě vzbudil obrovský zájem v plánování a cestování, ale zároveň i vášeň pro komunikaci s lidmi. Napadlo mě tedy, že zkusím štěstí a vsadila jsem na hotelnictví. Mojí kolébkou se stal čtyřhvězdičkový hotel Louren v Praze. Díky Lourenu jsem si uvědomila, že právě práce s lidmi (a nejen kolegy) je něco, co vyhledávám. Hledala jsem další výzvu, a tak jsem se rozhodla rozšířit své obzory v podstatně větším, a hlavně luxusnějším hotelu. Již dva roky pyšně pracuji pro hotel Carlo IV, The Dedica Anthology (dříve Boscolo Prague). Začínala jsem zde od kořínku jako recepční a díky důvěře manažerů jsem již po dvou měsících byla vyslána na soutěž Recepční roku pořádanou asociací AICR International a kde jsem se stala vítězkou a reprezentantkou na mezinárodním kole v Paříži. Jako velkým úspěchem zároveň považuji zahraniční stáž v Boscolo Exedra Nice na recepci a v obchodním oddělení, kde jsem získala více zkušeností při práci v mezinárodním kolektivu. V hotelu Carlo IV jsem dostala mnoho možností, abych poznala chod hotelu jako takového. Vyzkoušela jsem si práci ve SPA, na rezervačním oddělení a také na Concierge. Přes pozici Back office asistenta jsem se po roce a půl působení v Carlo IV vypracovala na Front Desk Managera, což mi přináší neustálé získávání nových zkušeností.
Hanny je herec, moderátor, zpěvák a improvizátor. Člen divadelní improvizační skupiny Impra s níž je i držitel tři Thálií z roku 2015. V létě zkoušel v divadle v Srbsku a nyní se připravuje na další tři české premiéry, které proběhnou do konce roku 2018. Má svůj vlastní pravidelný podcast Tvoje Role. Krom umělecké činnosti pořádá pražský festival JežFest. Ve svém rodném městě připravuje Šumperský Majáles a mimo to navrhuje novou kolekci oblečení.
Martin Škoda se vaření věnuje od svých devíti let. V sedmnácti vydal knihu – Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby, která se stala třetím nejlepším kuchařským debutem na světě v renomované soutěži Gourmand World Cookbook Awards.
Vaření bere hlavně jako zábavu a něco, co spojuje lidi. Možná také proto je médii často přezdíván „český Jamie Oliver“. Sám ale tvrdí, že je spíše takový profi fanda gastronomie. Není vyučený kuchař, ale jídlem žije od rána do večera sedm dní v týdnu. Vystupuje v televizi, připravuje velké cateringy, pořádá kurzy vaření, prostě se snaží zpopularizovat jídlo jako součást kultury zejména mezi svými vrstevníky.
V listopadu 2016 vydal druhou kuchařku – Škoda nevařit 2: Kuchařka plná akce, která se dočkala opět mezinárodního ocenění.
Do Ambiente Filip přišel už v prosinci 1997. Pracoval v několika restauracích, zkusil si různé pozice (od číšníka až po manažera Lokálu) a nakonec zakotvil jako ombudsman hostů. Absolvoval kurz Remarkable Service v newyorském The Culinary Institute of America a nabyté znalosti pak řádně zúročil - vedl školení, které v Ambiente pomohlo nastavit standardy obsluhy, a stal se spolumajitelem La Degustation Bohême Bourgeoise. Pomáhá restauracím najít a napravit chyby v obsluze, pro nováčky chystá Ambi Tour a školí manažery. Přestože rád chodí pěšky, a to i dlouhé tratě, ve městě ho zahlédnete spíš na skútru.
Lukáš a jeho parťák Jakub Zajíc mají zvláštní schopnost budovat z ničeho něco. Konkrétně přetvářet způstlé, opuštěné prostory v místa, která jsou plná života. A taky hodně cool. Přesně takové jsou Kavárna, co hledá jméno a Radlická kulturní sportovna – bar a prostor pro kulturní akce – na pražském Smíchově. A teď i holešovický Vnitroblock, bývalá vybydlená fabrika, která se pod jejich rukama proměnila v kavárnu a obchod s designovými věcmi a s tanečním sálem v patře. Do pár měsíců se navíc v jejím dvoře otevře ulička, kde najdete pekárnu, restauraci, tetovací salon, barber shop i divadelní sál. I když kluci na otevření těchhle míst spolupracují s dalšími lidmi, všechna budou provozovat sami.
Mám dlouholeté zkušenosti z vrcholového managementu v oblasti 5* hoteliérství a služeb a s vedením a motivací lidí. Mé profesní zkušenosti začaly prací na recepci, v business centru a pokračovaly v obchodním oddělení, abych nakonec zakotvila v managementu jako obchodní a marketingová ředitelka a posléze jako generální ředitelka hotelu Paříž a pár let na to i jako regionální ředitelka v nadnárodní cateringové společnosti Aramark. Mohu tedy nabídnout celou paletu zkušeností, o které se velmi ráda podělím, a která zahrnuje jak hotelový, tak restaurační provoz a jejich management.
Protože pracuji také jako certifikovaná koučka, ráda školím jak tvrdé, tak i měkké dovednosti a vždy se zaměřuji na zvyšování lidského potenciálu a osobní rozvoj skrz motivaci, kterou vnímám jako klíčovou, a která nás následně a zcela přirozeně vede k zvyšování výkonnosti a osobní spokojenosti.